Indien de overheid niet anders besluit is familiepark Nienoord vanaf 21 mei (Hemelvaartsdag) t/m vrijdag 29 mei geopend voor abonnementhouders van familiepark Nienoord. Vanaf zaterdag 30 mei is het park weer geopend voor alle bezoekers. Toegangstickets zijn alleen online te koop. Nienoord Spoorwegen volgt de openingstijden van Familiepark Nienoord. Op de website van Landgoed Nienoord staat informatie over de openingstijden van het familiepark. Hier een samenvatting:

 

Rijdagen Nienoord Spoorwegen

Op alle dagen dat het familiepark open is wordt er met treinen gereden op de sporen van Nienoord Spoorwegen. De treindienst wordt op zaterdagen, zondagen, feestdagen en door de weekse dagen tijdens basisschoolvakanties (regio Noord) gereden door vrijwilligers van Nienoord Spoorwegen. Op de andere dagen wordt de dienst verzorgd door medewerkers van het Familiepark. Zij rijden in principe op het hele uur, tenzij het druk is en/of er schoolreisjes zijn, dan rijden ze vaker. De vrijwilligers van Nienoord Spoorwegen stemmen het rijden helemaal af op het aanbod van reizigers.

Stoomtractie

Op zondagen wordt er gereden met stoomtractie. Naast de zondagen zijn er een aantal extra dagen waarop er met stoom gereden wordt:

  • De openingsdag van het seizoen (28 maart)
  • tijdens de Stoomdagen (21-24 mei)
  • de zaterdag van Kleintje Stoom (in de herfstvakantie).

Tarieven

  • Enkele reis: € 0,75
  • 10-rittenkaart € 6,00
  • bij aankoop van een entreekaart voor het Familiepark ontvangt u een gratis treinkaartje