Familiepark Nienoord is geopend voor zowel incidentele bezoekers als abonnementhouders, op basis van reservering. De openingstijden staan op de website van het famiiliepark, en in onderstaande overzicht. Kijk op de website voor de last-minute informatie!

 

Rijdagen Nienoord Spoorwegen

Op alle dagen dat het familiepark open is wordt er met treinen gereden op de sporen van Nienoord Spoorwegen. De treindienst wordt op zaterdagen, zondagen, feestdagen en door-de-weekse-dagen tijdens basisschoolvakanties (regio Noord) gereden door vrijwilligers van Nienoord Spoorwegen. Op de andere dagen wordt de dienst verzorgd door medewerkers van het Familiepark. Zij rijden in principe op het hele uur, tenzij het druk is en/of er schoolreisjes zijn, dan rijden ze vaker. De vrijwilligers van Nienoord Spoorwegen stemmen het rijden helemaal af op het aanbod van reizigers.

 

Tarieven

  • Enkele reis: € 0,75
  • 10-rittenkaart € 6,75
  • bij aankoop van een entreekaart voor het Familiepark ontvangt u een gratis treinkaartje 

Stoomtractie

Op zondagen wordt er door de vrijwilligers van Nienoord Spoorwegen gereden met stoomtractie. Naast de zondagen zijn er een aantal extra dagen waarop er met stoom gereden wordt. 

Coronabedrijf 2020/2021

Gedurende seizoen 2020 en 2021 was er vanwege de coronabeperkingen een aangepaste bedrijfsvoering. In 'coronabedrijf' was de logistiek van arriverende en vertrekkende reizigers zo in elkaar gezet dat niemand elkaar tegen kon komen. Er werd op alle dagen gereden met het diesel en/of elektrisch materieel. De trein was door een combinatie van goederenwagons en rijtuigen zo samengesteld dat iedereen op afstand van elkaar zat, met voor iedere wagon een spatscherm. Per rijtuig mochten er mensen van 1 gezin mee. Er was een stationschef die de toegang tot het perron regelde en de hele gang van zaken in de gaten hield. Op de achtergrond werd op de zondagen met stoomtractie gereden wat een leuke bijdrage leverde aan de beleving van de ritjes op Nienoord Spoor!

Met ingang van seizoen 2022 geldt dit Coronaregime niet meer en kunnen de bezoekers weer vrijelijk het perron op wandelen en de sfeer van het station ervaren. Ook kan men weer in de treinen plaatsnemen waar men wil. Op de zondagen worden weer personentreinen getrokken met stoomlocomotieven.