Nienoord Spoorwegen is een organisatie die geheel bestaat uit vrijwilligers en hobbyisten. Het zijn niet alleen mensen met een passie voor spoorwegen en (stoom)techniek, maar ook mensen die het leuk vinden om met elkaar zorg te dragen voor het beheer en behoud van een uniek fenomeen in noord Nederland. In de loop der jaren heeft Nienoord Spoorwegen meer dan 4 miljoen mensen in de treinen vervoerd, en hebben er honderden mensen; volwassenen maar ook vaak jonge kinderen er hun eerste schreden op het vrijwilligerspad gezet. Nienoord Spoorwegen bestaat uit ca. 70 actieve vrijwilligers/hobbyisten en heeft geen vaste of betaalde krachten.

Nienoord Spoorwegen is een organisatie die geheel bestaat uit vrijwilligersNienoord Spoorwegen is een organisatie die geheel bestaat uit vrijwilligers

De organisatie van Nienoord Spoorwegen is erop ingericht om al deze vrijwilligers stapje voor stapje vertrouwd te maken met spoorweg- en stoomtechniek, met de omgang met publiek, het dragen van verantwoordelijkheid, het leren leiding geven enz. enz. op deze manier wordt een leuke hobby gecombineerd met een persoonlijke ontwikkeling op allerlei vlakken.

Nienoord spoorwegen laat niet alleen de treinen rijden, maar bouwt en onderhoudt ze ook. Ook het onderhoud aan de baan, de wissels, de stations, de seinen Maar ook bijvoorbeeld de groenvoorziening wordt door vrijwilligers uitgevoerd. Daarnaast worden de laatste jaren de nodige uitbreidingsprojecten gerealiseerd. De vrijwilligers lassen daarvoor nieuwe secties spoor en leggen bijna alle benodigde infrastructuur en techniek zelf aan. 

Vrijwilliger worden

Lijkt het jou ook leuk om vrijwilliger te worden bij Nienoord Spoorwegen? Als conducteur, machinist of in het onderhoud? Meldt je dan vrijblijvend aan als belangstellende of neem contact op met de Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. voor meer informatie of om te bespreken wat de mogelijkheden zijn.