Vanaf zaterdag 22 mei zijn de deuren van Familiepark Nienoord weer geopend voor alle bezoekers, op basis van reservering. De openingstijden staan op de website van het famiiliepark. Kijk op de website voor de last-minute informatie!

Rijdagen Nienoord Spoorwegen

Op alle dagen dat het familiepark open is wordt er met treinen gereden op de sporen van Nienoord Spoorwegen. De treindienst wordt op zaterdagen, zondagen, feestdagen en door-de-weekse-dagen tijdens basisschoolvakanties (regio Noord) gereden door vrijwilligers van Nienoord Spoorwegen. Op de andere dagen wordt de dienst verzorgd door medewerkers van het Familiepark. Zij rijden in principe op het hele uur, tenzij het druk is en/of er schoolreisjes zijn, dan rijden ze vaker. De vrijwilligers van Nienoord Spoorwegen stemmen het rijden helemaal af op het aanbod van reizigers.

Onder 'corona-bedrijf' wordt er gereden met het diesel materieel. De trein is door een combinatie van goederenwagons en rijtuigen zo samengesteld dat iedereen op afstand van elkaar zit, met voor iedere wagon een spatscherm. Op de achtergrond wordt op de zondagen met stoomtractie gereden wat een leuke bijdrage levert aan de beleving van de ritjes op Nienoord Spoor!