31-10-2022 - Seizoen 2022 zit er weer op. Op zondag 30 oktober hebben we het rijseizoen afgesloten met de laatste stoomdienst van het jaar. Het was prachtig nazomerweer en op het perron was het gezellig druk. Vanaf 14:30 was er zoveel belangstelling voor de trein naar station zuid dat we op die route een 2e trein hebben ingezet. Zodoende kon er een kwartiers-dienst gereden worden tussen station Nienoord Centraal en Nienoord Zuid. De normale dienstregeling werd als altijd gereden met loc 99 211 en de 6 blauwe rijtuigen. De andere trein bestond uit Loc 1 en Loc 2 in voorspan met daarachter eveneens 6 rijtuigen die ondanks een grote capaciteit van 34 zitplaatsen ook de hele middag vol bezet was. Het was weer een heel spectakel!

We kijken terug op een mooi seizoen. De week voor hemelvaart hebben we de Parkroute-Zuid officieel in gebruik kunnen nemen, en zijn we daar met de reguliere treindienst begonnen. Gaandeweg het seizoen kwam bij iedereen de routine er goed in te zitten, en de dienstuitvoering verliep vrijwel vlekkeloos. Ook werd er op sommige dagen al wat proefgereden op het eerste deel van de noordtak, over de nieuwe spoorbrug die we vorig najaar hebben gerealiseerd. Dit vooralsnog zonder passagiers. Uiteraard bleef het spoorbedrijf op het oude rondje onveranderd populair bij de bezoekers en werd ook daar weer heel wat gereden.

Van de zomer werden we verrast met het winnen van de leefbaarheidsprijs van de gemeente Westerkwartier, een mooie blijk van waardering voor al 55 jaar onafgebroken inzet van de vele vrijwilligers die het hart zijn van Nienoord Spoorwegen. Ook mochten we weer de nodige subsidies en donaties ontvangen die ons helpen om onze bouwprojecten voort te zetten.

Nu voor ons het winterseizoen weer begonnen is gaan we naar harte lust aan de slag met het onderhoud van spoorbaan en materieel. Ondertussen wordt er hard doorgebouwd aan zowel de spoorbaan als aan het nieuwe materieel dat in de toekomst op de parkroute zal gaan rijden.

Wij bedanken alle reizigers van het afgelopen jaar voor hun bezoek, en verheugen ons erop ze volgend jaar weer te mogen verwelkomen bij een nog mooier Nienoord Spoorwegen.