Afgelopen maandag 7 december, tijdens de finale van de provinciale vrijwilligersprijs 2020 van provincie Groningen, werd bekend gemaakt dat Nienoord Spoorwegen de tweede prijs in de categorie cultuur kreeg, met als klap op de vuurpijl een fantastische financiële bijdrage! We waren na een selectie uit ruim 100 aanmeldingen genomineerd voor deze prijs.

Door gedeputeerde Tjeerd van Dekken werd namens de jury veel waardering uitgesproken voor de jarenlange inzet van de vele vrijwilligers van Nienoord Spoorwegen en de manier waarop de kennis over spoor- en stoomtechniek steeds weer overgedragen wordt aan jongere generaties. Bijgaande het juryrapport waarin dit wordt toegelicht. In verband met het coronavirus vond de uitreiking natuurlijk volledig digitaal plaats. In verschillende huiskamers werd de uitreiking daarom met spanning gevolgd!

We zijn erg blij met de prijs van € 1000 en zullen die gaan gebruiken bij de aanleg van de nieuwe Parkroute Zuid. Deze prijs maakt ons trots, en de waardering die we ontvingen geven we graag door aan al onze vrijwilligers!

De Provinciale Vrijwilligersprijs wordt ieder jaar uitgereikt. Met de prijs laat de provincie haar waardering blijken voor het vele vrijwilligerswerk in de regio.

Ter ondersteuning van onze nominatie is er een filmpje gemaakt door 2 studenten van het Noorderpoort College. Vanwege de coronaproblematiek moest dit allemaal op afstand gebeuren waardoor het ongetwijfeld een opgave voor ze is geweest om er wat van te maken. Daarvoor onze dank!